Тема

Вестник „Строител” и УАСГ сключиха Меморандум за сътрудничество

Документа подписаха председателят на СД на изданието инж. Пламен Пергелов и ректорът на университета доц. д-р арх. Гичка Кутова

Вестник „Строител“ и Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) сключиха Меморандум за сътрудничество. Документът бе подписан от председателя на Съвета на директорите на „Вестник Строител“ ЕАД инж. Пламен Пергелов и ректора на УАСГ доц. д-р арх. Гичка Кутова. В събитието участва и прокуристът и главен редактор на изданието Ренета Николова.

„Вестник „Строител“ традиционно поддържа близки отношения с УАСГ. Искаме да продължим това ползотворно партньорство, защото има много общи теми, по които можем да работим заедно и да си помагаме. Аз винаги влизам с трепет в университета, който ми е дал образованието“, заяви инж. Пламен Пергелов.

Той сподели, че изданието притежава сертификат за устойчиво управление на събития и отбеляза, че „Вестник Строител“ ЕАД е придобил първия такъв в Източна Европа през 2015 г. Инж. Пергелов подчерта, че дружеството е натрупало огромен опит в организирането и провеждането на събитията. Председателят на СД допълни, че освен от всички вписани в Централния професионален регистър на строителя фирми, изданието на Камарата се получава и от институциите, общините, посолства, работодателски и синдикални организации, Европейската комисия. „Вестник „Строител“ има амбицията да бъде най-добрият медиен партньор на университета“, изтъкна инж. Пламен Пергелов.

„УАСГ и в. „Строител“ работят за един бранш – ние подготвяме кадри за отрасъла, а медията информира сектора за всичко важно. Трябва да си помагаме и заедно да направим по-силна връзката между университета истроителния бизнес. УАСГ може да е полезен със своя научен капацитет и потенциал, а вестникът – като дава повече гласност на дейността и инициативите на учебното заведение“, каза от своя страна доц. Кутова. „Желанието ми е да популяризирам дейността на университета и намирам за прекрасна възможността това да става чрез страниците на изданието на КСБ“, посочи още ректорът на УАСГ.

По време на събитието прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова заяви, че вестникът ще продължи да предоставя трибуна на ръководството и преподавателите на УАСГ, както и на студенти. „Ние успешно развиваме печатното издание, а също така и сайта, Viber групата и другите социални канали на в. „Строител“, каза тя.

В Меморандума за сътрудничество е записано, че двете страни обединяват своите усилия и ще работят за популяризиране на висшето строително образование и възможностите и специалностите, които УАСГ предоставя, чрез различни съвместни инициативи, включително публикации, интервюта, издаване на информационни и други материали, медийно партньорство на форуми на УАСГ, организиране на съвместни събития. „Взаимоотношенията между страните ще доведат до разпространение на идеи, инициативи и практики, стимулиращи интереса към строителната професия и образование, научните постижения и иновациите в сферата и тяхното популяризиране“, се посочва още в документа.