Новини

Хасан Адемов: С подписите си на празен лист, 17-те депутати смятат, че сегашното ръководство е избрано в противоречие с устава

"Избирателят иска да чуе, че ДПС се ръководи от колективните органи, а не еднолично Назрява ли напрежението в ДПС и възможно ли е Делян Пеевски да е станал председател на ПГ в разрез с устава на партията?". Темата коментира д-р Хасан Адемов, бивш депутат от ДПС и бивш министър на труда и социалната политика, в предаването „Здравей, България“ по Нова.

"Очевидно е, че има разделение, но проблемът е как ДПС да излезе от тази ситуация! На последната национална конференция бяха избрани двама съпредседатели, които са със съвършено различни профили. Това разминаване е в основата на напрежението” , категоричен бе той. Адемов разкри, че има проблем с устава.

„Тези 17 колеги смятат, че сегашното ръководство е избрано в противоречие с устава. Те са подписали празен лист. И след това разбират, че е избран председател на ПГ. Според тях парламентарната група няма легитимност да реши да вземе мандата.”, заяви Хасан Адемов.

Хасан Адемов бе категоричен, че: „Не може едноличните решения да доминират над колективното начало.“ По думите му ДПС се характеризира със силното усещане за свобода: „Тя е заложена в генетичния код на привържениците на партията. Когато се появи липса на свобода, имунният отговор на привържениците е силен.“ Адемов сподели, че съвсем скоро се очаква становището на Почетния председател на ДПС Ахмед Доган.