Новини

Министър Коритарова се срещна с министъра на регионалното развитие на провинция Саксония Томас Шмидт

Регионалната политика, градското развитие, намаляването на териториалните различия и зеления преход обсъдиха министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова и министърът на регионалното развитие на провинция Саксония Томас Шмидт, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Те дискутираха възможности за бъдещо сътрудничество в областите от компетенциите на двете министерства, включително по линия на геодезията и картографията. „България е постигнала много добри резултати в областта на геодезията, картографията и кадастъра, тъй като над 20 години геобазата и кадастъра са в цифров вид. Налице е 100% дигитализация“, подчерта министър Коритарова.

По време на срещата беше обърнато внимание и на важността на сътрудничеството на европейските региони с университетите и научните институции, за да се използва научният потенциал в посока развитие на регионите.

Министър Шмидт похвали страната ни за постигнатите резултати след приемането ни в ЕС, като подчерта, че трябва да се фокусираме върху постигнатото и да го надграждаме.

На срещата присъстваха заместник-министър Юра Витанова, Кирил Габеров- началник на кабинета, Мориц Зайлер – ръководител на икономическия отдел на Посолството, Хайко Шмидт – хонорован консул на България в Саксония, както и служители на регионалното министерство на провинция Саксония.