Новини

Кирил Петков: Георги Гвоздейков ще бъде изключен от "Продължаваме проямата"

"Един служебен кабинет има високата цел да постигне безпристрастни избори, където купеният вот да бъде ограничен максимално. Това е може би първото и най-важно задължение", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред президента Румен Радев.

"Изборът за на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи е не само провокативен, но и обида в опита да се прикрие зависимости на този служебен кабинет", посочи той.

"Господин Мундров е министърът, който беше подменен в последния момент от Мария Габриел, който никога не беше дискутиран като възможен министър по начин, по който да бъде приет. Това показва за нас абсолютно ярко политическо оцветяване на този кабинет по най-лошия начин". допълни Петков.

"Аз имах дълъг разговор с Гвоздейков вчера и го уведомих, че ако реши да остане в този служебен кабинет, защото за нас служебните кабинети не трябва да са политически балансирани, трябва да са политически неутрални. Има голяма разлика между двете. Това решение ще бъде изцяло негово и ако той реши да го направи, ще бъде изключен от „Продължаваме промяната“, завърши той.