Новини

Кирил Петков: Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ

"Това, което малко ме озадачава е, че оценките на акад. Николай Денков за министрите са готови от 4 седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше дадено на ГЕРБ на 20 февруари, преди 9 дни. Никакъв обратен официален отговор. В понеделник Бойко Борисов имаше лична покана от мен да седнем и говорим по всички въпроси. Вместо това, единственото, което аз днес разбрах от брифинга им е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката". Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание.

"Няма смисъл от това. Отговорната позиция е да седнем и да говорим. Нека ни предложат техния документ, но няма смисъл да го дават в деня на оставката. За мен има явна стратегия да се бавят нещата и да се бавят до последния момент. Ако стане грешка, защото в края няма да има достатъчно време, или се опитват през пресиране на времето да постигнат резултати, отговорността ще е изцяло тяхна", каза още той.

"Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ. Както последните 4 седмици ние чакаме Мария Габриел да си даде нейните оценки за министрите. Все едно, че тази дата е изненадваща – 6 март. Сега имаме нова дата – 8 март, след оставката. Не ви ли се струва странно да поискате за два да се преговори всичко", подчерта Петков.

"Скептичен съм към реалната идея колегите да се договорят с нас. Имам чувството, че се правят моноспектакли, които да стигнат до потенциални избори", завърши той.