ОП на КСБ

Новото издание на „Жълтата книга“ на FIDIC и енергийната ефективност бяха във фокуса на семинар на ОП София

Събитието откри инж. Любомир Качамаков, зам.-председател на УС на КСБ и председател на Областното представителство на Камарата в София

Росица Георгиева

Ренета Николова

Областното представителство на Камарата на строителите в България (ОП на КСБ) в София проведе семинар за своите членове. Събитието се състоя на 22 май в хотел Hyatt Regency Pravets Resort в Правец. На него бяха представени две основни теми – „Новото издание на FIDIC на Договорни условия за Технологично оборудване и проектиране-строителство (Жълта книга 2017) и изготвяне на Специфични условия към тях“ и „Енергийна ефективност. Хидроизолации и топлоизолации“.

Семинарът откри инж. Любомир Качамаков, зам.-председател на Управителния съвет на КСБ и председател на ОП София. Той приветства участниците с добре дошли и подчерта, че избраните теми на форума са от голямо значение за строителния бранш. „Многократно сме обсъждали особеностите на „Зелената книга“ на FIDIC, но днес ще насочим вниманието към договорите по „Жълтата книга“, 2017. Надявам се темите да бъдат интересни за Вас, а дискусията, която ще проведем, да е полезна за всички“, каза инж. Качамаков, като пожела успешна работа на семинара.

Гости на събитието бяха кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов, инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ, инж. Иван Моллов, зам.-председател на УС на КСБ, Апостол Глосов, член на УС на КСБ, арх. Иван Несторов, изп. директор на КСБ, председателите на ОП на КСБ – Враца, инж. Тони Петров, на ОП на КСБ – Плевен, инж. Венцислав Недялков, на ОП на КСБ – Ловеч, Бранимир Тотев, на ОП на КСБ - Велико Търново, Венцислав Дончев, на ОП на КСБ – Габрово, Пламен Петров, на ОП на КСБ – Шумен, инж. Красимир Костадинов, на ОП на КСБ – Пловдив, Пламен Иванов, който е и член на УС на КСБ, инж. Валентин Зарев, председател на секция „Консултантска дейност, проектиране и строителен надзор“ към КСБ и член на Комисията за ЦПРС, и Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. „Строител“.

В семинара се включиха Красимир Милушев и инж. Петьо Димитров, зам.-председатели на Областния съвет на ОП на КСБ - София, инж. Петър Козарев, член на Областния съвет на ОП на КСБ - София, както и представители на фирми, членове на ОП София.

Лектори бяха адв. Виктория Пенкова, председател на УС на Българското общество по строително право, адв. Георги Влахов от Адвокатско дружество „Динова, Русев и съдружници“, инж. Йордан Николов, председател на секция „Изолации“ към КСБ и изп. директор на Българската асоциация за изолации в строителството, и инж. Антон Маслев, член на Комисията по професионална етика към ОП на КСБ в София.

Във втората част на семинара се проведе дискусия с участието на инж. Ангел Джоргов. Събитието завърши с редовно заседание на Областния съвет на ОП на КСБ – София.

 

Повече за семинара четете в следващия брой на в. „Строител“.